Förtydligande angående Bredbandsbolaget

Som styrelsen i veckan informerat om har Bredbandsbolaget meddelat att de inte längre önskar leverera bredband till samfälligheten efter den planerade försäljningen av fibernätet till Svenska Stadsnät Mölndal. Vi har därför uppmanat alla att säga upp sina avtal med Bredbandsbolaget till 1 november 2014.

Nu har vi fått veta att Bredbandsbolagets kundtjänst ger motstridiga besked när medlemmarna tar kontakt för att säga upp sina avtal, och i vissa fall även avrått från uppsägning. Då vi fortfarande inte fått någon garanti  från  Bredbandsbolaget om att de kommer att kunna leverera bredband till oss efter överlåtelsen, uppmanar vi alla medlemmar att säga upp sina avtal, oavsett vad enskilda personer i kundtjänsten säger.

För de som eventuellt redan tecknat sig för avtal som sträcker sig längre än 1 november står det inskrivet i avtalet med Svenska Stadsnät att de ansvarar för att slutkunden hålls skadelös.  Om styrelsen och Svenska Stadsnät i ett senare skede får ett annat besked från Bredbandsbolaget om fortsatta leveransmöjligheter kommer vi att informera om det här på hemsidan.

Informationsbrevet som las i alla brevlådor i veckan hittar du här (pdf):

Viktigt meddelande om bredband juni 2014

2 reaktion på “Förtydligande angående Bredbandsbolaget

  1. Hej,

    Har ni en lista på vilka bredbandsleverantörer som kan redband till samfälligheten? Jag måste väl snart skriva avtal med en leverantör som kan leverera bredband från första november. Jag har för närvarande avtal med bredbandbolaget.

    Vänliga hälsningar
    Salah Hashemi
    Ängbackevägen 64

  2. Hej,

    Jag fick igår en automatiskt uppsägning av mitt av avtal med Canal Digital per 20140930, är ny alternativ leverantör i drift from 1/11 då? Svenska Stadsnät skall testa under oktober och innan dess kan man inte teckna nya avtal med nya parter skriver ni.
    Blir konsekvensen att vi är utan bredband och ev. extra kanaler under oktober månad?
    Känns som det saknas en hel del information i denna fråga?

    Ni uppmanade att avsluta abonnemang per 0930 men har ingen alternativ lösning klar 1/10?

    Är detta korrekt uppfattat?

    Mvh
    Krister
    Ängbackevägen 60

Lämna ett svar