Beskärning av träd under sommaren

Styrelsen har i samråd med Mölndals kommun anlitat en arborist för att gå igenom statusen  för alla träden i området. Några av träden, främst i parkdelen framför gamla Kållebagarn, är gamla och bedöms som så värdefulla att samfälligheten inte får vidta några åtgärder utan medgivande från kommunen.

Arboristen har gjort en lista över träd som bör beskäras, exempelvis grenar som bör tas bort av säkerhetsskäl. Några träd inom skolans område är i så dåligt skick att de kommer att tas ner helt. Detta arbete kommer att ske under sommaren.

 

En reaktion på “Beskärning av träd under sommaren

  1. Hej , vi bor på Ängbackevägen 82 , dungen på baksidan av vårt hus skulle glesas ut för att släppa in sol till baksidan efter hand , det gjordes andra året vi bodde här , nu är huset till försäljning och vi får många kommentarer till sol å ljusinsläpp på nem/kväll. Är det något ni har tittat på när det gäller beskärning i området , det är ett par intressenter som vi behöver lämna svar till , jag kan tänka mig att det är 4-5 st av dom största björkarna så får man in lite mer ljus till baksidan , tacksam för snabbt svar .Mvh: Kjell

Lämna ett svar